Uppspretta

14:05 Toyist Hribso 0 Comments

Întreaga aventură a toyistilor în Islanda este acum povestită de scriitorul și criticul de artă olandez Wim Van Der Beek în albumul Uppspretta. Cartea a fost tipărită în ediție bibliofilă într-un tiraj foarte mic; este prin urmare extrem de scumpă (199 EU), însă cine o dorește o poate achiziționa lansând o comandă pe siteul mișcării.

Uppspretta - Wim Van Der Beek & Toyisten

România este reprezentată de... subsemnatul și cu siguranță că încercăm cu toții un pic de fior - să-i zicem - patriotic atunci cand suntem admirați.

Pagina lui Toyist Hribso.


Mai mult, când suntem iubiți, căci - cum probabil cunoașteți de pe acest forum - Toyist Dejo, fondatorul mișcării, a vizitat Bucureștiul și a rămas impresionat de atmosfera boemă a cafelenelor și berăriilor, a gustat bere Caragiale și a asistat la un concert Les elephants bizzare.

Dorește să revină cât mai curând și poate cu un proiect de realizat.

Poză de grup: coloana din stânga - Toyist Lodieteb (Australia), Toyist Dejo (Olanda), mijloc - Toyist Ollafinah (Canada), Toyist Qooimee (Islanda), Toyit Gihilli (Olanda), dreapta - Toyist Hribso (România)
Lăsăm câteva fotografii să vorbească de la sine.
Peisaj islandez.

Rezervorul (castelul) de apă din Keflavik.


Preparative, mascarea rezervorului cu pânză din saci de cafea (folia de plastic fusese luată de furtună). Toată lumea la mașina de cusut.
Rezultatul e chiar mai interesant decât anosta folie de plastic albă. O adevărată operă de artă care amintește de împachetările lui Cristo.

Pictăm de zor. Pagina lui Srylyn.

Reprotaj pentru televiziunea locală oferit de Toyist Qooimee. În stânga Toyist Dejo, cu masca sa albastră.

Vedere din Keflavik. În centru rezervorul, încă acoperit în saci de cafea.

Surprinzătoarea Toyist Lodieteb, pe care am ales-o regină a toyismului. Reacția ei? "Yeah, whatever!"Ne punem măștile. De la stânga la dreapta: Toyist Lodieteb, Toyist Dejo, Toyist Ollafinah.

Gazdă primitoare Toyist Uuluu. Toyist și artist sticlar.


Lucrarea mea de debut în curentul toyist: O călătorie în Lună ( 100x200cm, acrilic pe pânză).

O simpatciă iluzie optică realizată de Toyist Bliissem.
Ultima fază a picturii, aplicarea punctelor.
România din nou menționată în finalul cărții.

0 comentarii: