Uppspretta - File de poveste

12:12 Toyist Hribso 0 Comments


Aventurile mele in Islanda au fost probabil urmărite pe Facebook, unde am publicat o gramadă de fotografii și filmulețe; o parte au apărut și pe blog, însă mă gândesc să pornesc și un mini-serial, povestit molcom.

Ce vedeți mai sus este rezervorul de apă din orașul Keflavik (Islanda) pe care toyiștii l-au salvat de la o moarte grabnică. El a fost transfromat - un termen pe care îl preferăm celu de decorat - în câteva luni, devenind dintr-o construcție hidoasă un obiect de artă.

Rezervorul spune povestea unui pui de puffin, o pasăre tradițională, un fel de pinguin cu cioc de papagal, mic și pufos. Aceste păsări nu zboară decât dacă au oceanul dedesubt. Pământul le face să se prăbușească. Oamenii găsesc deseori puffini pe țărm și îi lansează ca pe niște mici avioane deasupra apei.

Panorama noastră descrie călătoria unui puffin rătăcit, în drumul să spre casă. Numeroase icon-uri islandeze, de la Norse - wikingul care a fondat Islanda - până la o misterioasă Zeiță a vieții și fertilității (care, în unele case, se vede direct prin geamul de la baie).

Aventurile islandeze au loc pe o insulă cu nisip negru, foarte puține zile cu soare, multă ploaie și vânt. Oameni aspri, însă veseli și primitori în ciuda climei în care trăiesc.

Un prim episod pe măsură ce apare inspirația... Curând.

0 comentarii: